Πολιτισμός|22.08.2019 11:08

Με Μπετόβεν και Ντβόρζακ περιοδεύει η ΚΟΘ

Newsroom

Με δύο από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής, ταξιδεύει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε Χαλκιδική, Σέρρες, Κοζάνη.

Η «Πέμπτη Συμφωνία» του Μπετόβεν είναι το πλέον αναγνωρίσιμο έργο της συμφωνικής φιλολογίας. Ένα διαχρονικό αριστούργημα που βουτά στα εσώψυχα της ανθρώπινης ψυχής και πραγματεύεται πλήθος συναισθημάτων, πριν παιανίσει θριαμβευτικά τη νίκη του ανθρώπινου πνεύματος.

Η «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» του Ντβόρζακ είναι ένα πολυεθνικό συμφωνικό οικοδόμημα. Ο μεγάλος Τσέχος συνθέτης αναμιγνύει στοιχεία από νέγρικα τραγούδια και ινδιάνικους χορούς με παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, ένας από τους πιο δραστήριους μαέστρους της γενιάς του.

Η ΚΟΘ θα εμφανιστεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» στις Σέρρες και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.  

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα: Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ. 5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 και Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904): Συμφωνία αρ. 9 σε μι ελάσσονα, έργο 95 (“του Νέου Κόσμου”).

ορχήστραπεριοδείαΛούντβιχ βαν Μπετόβεν