Πολιτισμός|22.08.2019 12:31

Συγκινημένη η Λίνα Μενδώνη στην πρώτη συνεδρίαση του ΚΑΣ

Αναστασία Κουκά

Εμφανώς συγκινημένη εμφανίστηκε, την Τετάρτη η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), με τη νέα σύνθεσή του, του οποίου η ίδια προίστατο, επί σειρά ετών, ως γενική γραμματέας:

«Έχω περάσει 10,5 χρόνια από τη ζωή μου εδώ. Φυσικά, δεν μπορώ να μην ανατρέξω στο 1999, όταν σε αυτό εδώ το τραπέζι ήταν ο Μπούρας, ο Ζίας κι άλλοι άνθρωποι που διαμόρφωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ιστορία και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, συμβάλλοντας, με την παρουσία και άλλων μελών καθοριστικά στο κύρος του ΚΑΣ», τόνισε συμπληρώνοντας με νόημα: «Αυτό το κύρος σε κάποιες περιπτώσεις επλήγη. Όμως είμαι σίγουρη ότι θα αποκατασταθεί γιατί σας ξέρω όλους και ξέρω πολύ καλά ότι αυτό που πρυτάνευσε όλα αυτά τα χρόνια είναι ο επιστημονικός λόγος. Χωρίς τον επιστημονικό λόγο και την επιστήμη, η πολιτική αντιμετωπίζει δυσκολίες».            

Η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΣ πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στις υπηρεσίες και πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει να εισαχθούν στο Συμβούλιο. Γι' αυτό θα χρειαστεί να γίνουν διπλές συνεδριάσεις και να εντατικοποιηθεί λίγο ο ρυθμός.

Κεντρικό Αρχαιολογικό ΣυμβούλιοΛίνα Μενδώνη