Πολιτισμός|20.11.2018 16:00

Θεσσαλονίκη: Στα µυστικά της τέχνης µυούνται χιλιάδες µαθητές

Newsroom

Περισσότεροι από 11.000 µαθητές µυούνται στα... µυστικά της τέχνης στα σχολεία του Δήµου Νεάπολης-Συκεών. Θεατρικές και µουσικές παραστάσεις, µαθήµατα και σεµινάρια περιλαµβάνουν δύο πρωτοποριακά προγράµµατα που εφαρµόζονται στα σχολεία της περιοχής και µέχρι τώρα η συµµετοχή των παιδιών έχει ξεπεράσει κάθε προηγούµενο.

Πρόκειται για το πρόγραµµα «Θεατρική παιδεία και αγωγή», που υλοποιείται για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά σε συνεργασία µε το ΚΘΒΕ και το «Πάµε Ορχήστρα», που λαµβάνει χώρα φέτος για πρώτη φορά σε συνεργασία µε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε στο «Έθνος» ο δήµαρχος Σίµος Δανιηλίδης, «µε τα δύο αυτά προγράµµατα ο δήµος µας φιλοδοξεί και αποσκοπεί να φέρει την τέχνη και τον πολιτισµό στα σχολεία, σµιλεύοντας µε το θέατρο και τη µουσική τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες των παιδιών, των αυριανών πολιτών. Κάνοντας πράξη το όραµα της αείµνηστης Μελίνας Μερκούρη, που υποστήριζε µε σθένος ότι η καλύτερη επένδυση είναι η Παιδεία και ο πολιτισµός και αγωνίστηκε για να πάει ο πολιτισµός στα σχολεία και τα σχολεία στον πολιτισµό, πρώτοι σε όλη τη χώρα θέσαµε σε εφαρµογή αυτούς τους υψηλούς στόχους».

Μεγάλη απήχηση

Μέχρι τώρα τις παραστάσεις, που είναι ειδικές για τις ηλικίες των παιδιών, έχουν παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν πάνω από 11.000 µαθητές όλων των σχολείων του Δήµου Νεάπολης-Συκεών, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο. Το νέο πρωτοποριακό πρόγραµµα «Μουσικής παιδείας στα σχολεία» εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεµβρίου. Τέθηκε σε εφαρµογή σε συνεργασία µε τη διοίκηση της ΚΟΘ, που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες µαθητές να παρακολουθήσουν συναυλίες και µουσικοθεατρικές παραστάσεις της ΚΟΘ σε συνεργασία µε τη Δραµατική Σχολή του ΚΘΒΕ, εντελώς δωρεάν.

«Η εµπειρία µας από πέρυσι έδειξε ότι τα παιδιά χρειάζονται την κλασική µουσική και το πρόγραµµα «Πάµε Ορχήστρα’» δήλωσε ο µαέστρος της ΚΟΘ,  Κωνσταντίνος Δηµηνάκης. «Χτίζουµε το κοινό της επόµενης γενιάς και είναι πολύ ιδιαίτερη χαρά που διαπιστώνουµε ότι ο αριθµός συµµετοχής των παιδιών είναι στ' αλήθεια εξωπραγµατικός! Περιµένουµε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας στο µέλλον» πρόσθεσε.

δήμος ΘεσσαλονίκηςΣίμος ΔανιηλίδηςΚΘΒΕ