Πολιτισμός|10.09.2019 10:38

Δαίδαλος και Ίκαρος, μια παράσταση αλλιώς

Newsroom

Την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου επέλεξε για τη φετινή θεατρική χρονιά, η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης. Από τις 29 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30 στο Ράδιο Σίτυ οι ηθοποιοί της Παιδικής Σκηνής θα ξετυλίγουν τον σπουδαίο μύθο που ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει ως την Μινωική Κρήτη. Η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου «πλέκει» την φαντασία με το πραγματικό όνειρο του ανθρώπου να πετάξει. Η παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» είναι ένα θέαμα που συνδυάζει την ψυχαγωγία με την παιδεία που προσφέρει η Ελληνική Μυθολογία.

Ταλαντούχοι καλλιτέχνες, εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, χορευτές, ξυλοπόδαροι, με ευφάνταστα κοστούμια και ευρηματικά σκηνικά, πλαισιώνουν την αφήγηση του μύθου. Μια αφήγηση που ισορροπεί ανάμεσα στο αρχαίο θέατρο και τη σύγχρονη οπτική του παιδικού θεάτρου και δημιουργεί ένα έργο κλασικό και σύγχρονο μαζί, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Το κείμενο και τους στίχους των τραγουδιών έγραψε η Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου, την σκηνοθεσία κάνει η Δήμητρα Λαρεντζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Κατερίνα Παπαγεωργίου, την μουσική ο Χάρης Γκατζόφλιας, λύρα παίζει ο Κώστας Κυριτσάκης, οι χορογραφίες είναι της Ιωάννας Μίτσικα, οι φωτισμοί του Αντώνη Διρχαλίδη, οι μάσκες της Anna Wassiac, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Παυλίνα Παπαδοπούλου και παίζουν οι ηθοποιοί: Αβραάμ Γκουτζελούδης, Δημήτρης Γούλιος, Παναγιώτης Καπρίτσιος, Μαρκέλλα Κυριαζή, Κωνσταντίνα Μουζακίτη, Γιάννης Ναβραζίδης, Μαρία - Παυλίνα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Μαρία Προδρόμου.

θεατρική παράστασηΊκαροςΘεσσαλονίκη