Πολιτισμός|10.09.2019 14:02

Ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Ελ Γκρέκο σε έκθεση στο Ηράκλειο

Newsroom

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας, με ψηφιακές αναπαραγωγές έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που παρεχώρησαν ειδικά για το σημαντικό αυτό γεγονός κορυφαία μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής (Τολέδου, Μαδρίτης, Βατικανού, Νέας Υόρκης, Ρώμης, Φλωρεντίας, Οξφόρδης, κ.ά.). H έκθεση με τίτλο «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», θα διαρκέσει έως και τις 6 Οκτωβρίου 2019.

«Η Έκθεση έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που εγκαινιάζεται σήμερα, βασισμένη στην σύγχρονη εικαστική τεχνολογία, αποτελεί μία επιβεβλημένη τιμή, μία ακόμη έκφραση του διαρκούς χρέους του Ηρακλείου, στην σημαντικότερη μορφή που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη, καθ' όλη την ιστορική της πορεία» είπε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηρακλείου ο οποίος προσέθεσε: «Κάθε εποχή με την κριτική της ματιά, προσθέτει νέες αποτιμήσεις στο έργο ενός μεγάλου δημιουργού, οι οποίες διανοίγουν καινούργιους δρόμους για την προσέγγισή του. Τα επιτεύγματα του Θεοτοκόπουλου, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία: κάθε μελλοντική γενιά θα δέχεται με διαφορετικούς τρόπους τις ποικίλες εκφράσεις της εντελέχειάς του και θα ανακαλύπτει νέα πεδία μέσα στην τέχνη του».

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Λαμπρινό, η έκθεση συσχετίζει το έργο του Θεοτοκόπουλου με όψεις της τεράστιας παιδείας του και με εικόνες που προσέφεραν, ειδικώς γι' αυτό το πολιτιστικό γεγονός, μεγάλα μουσεία της Δύσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η επιμελήτρια της έκθεσης Ιάνθη Ασημακοπούλου.

Ελ ΓκρέκοΔομήνικος ΘεοτοκόπουλοςέκθεσηΗράκλειο