Πολιτισμός|27.01.2020 12:09

Η Art Athina ανοίγει τις πύλες της στο Ζάππειο

Αναστασία Κουκά

Σε μια πανδαισία τέχνης μεταμορφώνεται, τις επόμενες ημέρες, το Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα φιλοξενηθεί, από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, η Art Athina, η υψηλού επιπέδου ετήσια εικαστική διοργάνωση που θα εγκαινιαστεί, στις 7.30  το βράδυ της Παρασκευής, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Μια πρώτη γεύση είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον Ιούνιο μέσα από την έκθεση – προάγγελο της ετήσιας φουάρ, με τίτλο «Art Athina Summer Pop Up», που φιλοξενήθηκε σε κτίριο της οδού Αιόλου

Οι εκδηλώσεις της κυρίως έκθεσης πάλι θα απλωθούν και στον υπέροχο ανοιχτό χώρο του θερινού κινηματογράφου «Αίγλη». Εκεί, κάτω από τ’ αστέρια, θα εκτυλιχθεί , την τελευταία βραδιά της διοργάνωσης, το πρόγραμμα της ενότητας VIDEO στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστούν επιλεγμένα βίντεο καλλιτεχνών.

Στο μεταξύ στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις από 26 συνολικά γκαλερί της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Παράλληλα, η φετινή Art Athina θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες συζητήσεις με σημαντικές προσωπικότητες από την διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα. Κεντρικός άξονας των συζητήσεων αυτών θα αποτελεί το ερώτημα «Το μέλλον είναι το τώρα;»

Στο μεταξύ, στο Ζάππειο, θα υπάρχουν και ζωντανές περφόρμανς που έχουν ετοιμάσει, ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό, εικαστικοί καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις γκαλερί που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών και εφήβους, που έχει τίτλο «Art Athina - We are the future» και έχει σχεδιαστεί από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού «ΚROMA». Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, εντελώς δωρεάν, στα 10 workshops για ζωγραφική, κατασκευές, κολάζ, ψηφιδωτό, παιχνίδια μυστηρίου και χαρακτική που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ζαππείου.

Οι ώρες λειτουργείας της έκθεσης είναι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ.

Art AthinaΠροκόπης ΠαυλόπουλοςΖάππειο