Πολιτισμός|24.09.2019 18:20

Θεσσαλονίκη: το ΚΘΒΕ στο... νοσοκομείο

Newsroom

Σε παιδιατρικές κλινικές νοσοκομείων, σε ιδρύματα, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία απλώνεται η κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η δράση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Άννης Τσολακίδου, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παρουσιάσεις της, ενώ τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική δράση «Το ασχημόπαπο», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Αγγελάκη

Το θέατρο προσφέρει μερικές στιγμές χαράς στα παιδιά που νοσηλεύονται και στους γονείς και τους συγγενείς τους που τα συνοδεύουν. Οι ηθοποιοί παρουσιάζουν αποσπάσματα από παραστάσεις και στο τέλος μοιράζουν αγκαλιές, χαμόγελα, αλλά και… αυτόγραφα.

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών και τον περσινό χειμώνα παρουσιάστηκε σε παιδιατρικές κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενώ την άνοιξη σε κατασκηνώσεις, ιδρύματα, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Η σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του ομώνυμου παραμυθιού με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα για τα παιδιά. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής και Λευτέρης Αγγελάκης.

Το «Ασχημόπαπο» του Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένα κλασικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες. Η διαφορετικότητα, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι, ο ρατσισμός ανθεί και η βία ξεκινά από τον τίτλο-υποτιμητικό παρατσούκλι «Το ασχημόπαπο». Η δράση-παράσταση με χιούμορ, χρώμα και ζωντανή μουσική, προσφέρει χαρά, ελπίδα και κουράγιο σε γονείς και παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα - και όχι μόνο. Συμμετέχουν και σε αυτή την παραγωγή η Ελένη Γιαννούση, ο Χρίστος Νταρακτσής και ο Λευτέρης Αγγελάκης.

δημόσια νοσοκομείαΚΘΒΕθεατρική παράσταση