Πολιτισμός|12.07.2019 14:28

Η έκθεση «David Bowie Is» σε εφαρμογή στο κινητό (vid)

Newsroom

Η έκθεση «David Bowie Is…» ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, συγκεντρώνοντας πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες. Ωστόσο, όσοι δεν είχαν την τύχη να την επισκεφτούν θα έχουν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας.

Η νέα εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω iOS και Android στις 8 Ιανουαρίου, ημέρα των γενεθλίων του Ντέιβιντ Μπάουι. Θα επιτρέπει στους θαυμαστές του να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στην εφαρμογή. 

Έκθεση «David Bowie Is» (Φωτογραφία: ΑP Images)

Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή θα προσφέρει δυνατότητα «μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπάουι».

Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του David Bowie Archive και της δισκογραφικής Sony Music Entertainment, η οποία είχε φιλοξενήσει την έκθεση στο Τόκιο το 2017. Τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εφαρμογής ανέλαβε το αμερικάνικο στούντιο Planeta, το οποίο ετοιμάζει παράλληλα και μια εκδοχή εικονικής πραγματικότητας (VR) που θα κυκλοφορήσει αργότερα. 

έκθεσηκαλλιτέχνηςΝτέιβιντ Μπάουι