Ακρόπολη: Ελεύθερη η είσοδος σε Μουσείο και αρχαιολογικό χώρο την Παρασκευή
NewsroomΕλεύθερη θα είναι η είσοδος για το μουσείο αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης την Παρασκευή 27/9. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού για να τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού για το 2019.
Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους». Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού.
Ώρες ελεύθερης εισοδου
Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα είναι ελεύθερη από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ χωρίς κόστος θα είναι και η είσοδος στο Μουσείο την ίδια ημέρα από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.
Στο πλαίσιο των εορτασμών της ημέρα το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.
- Οι επόμενες κινήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος μετά το «όχι» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ
- Αναζητούνται νοσηλευτές για τα νοσοκομεία - Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας
- Το αίτημα Ανδρουλάκη για κάλπες, το «σήμα» Σαμαρά για μήνυση για τις υποκλοπές και η πρόταση Μητσοτάκη σε κορυφαίο δημοσιογράφο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
- Οι γραμμές άμυνας της κυβέρνησης: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ