Πολιτισμός|03.10.2019 10:48

Ο Ρομπέν των Δασών στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Οι Redicolo επιστρέφουν στο Θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης, με την κουκλο-θεατρική παράσταση «Ρομπέν των Δασών» και πρωταγωνιστή τον μοναδικό και διαχρονικό σούπερ ήρωα. Οι παραστάσεις θα δοθούν 12,19 και 26 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων.

Ο «Ρομπέν των Δασών», γνωστός και ως Ρομπέν των Φτωχών, είναι ο καλύτερος από όλους και ο καλύτερος σε όλα. Όλοι τον θαυμάζουν για τη γενναιότητά του και όλοι ζητούν τη βοήθειά του. Και ο Ρομπέν είναι πάντα εκεί, πάντα έτοιμος να πολεμήσει την αδικία, να υπερασπιστεί τους αδύναμους, να αποδώσει δικαιοσύνη. Για μισό λεπτό, όμως. Είναι πάντα εκεί, αλλά πάντα ολομόναχος. Μήπως, τελικά, ακόμα κι ένας σούπερ ήρωας χρειάζεται βοήθεια;

«Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία». Μια παράσταση σύγχρονου κουκλοθεάτρου για όλη την οικογένεια, με συναρπαστική δράση, επικές ανατροπές, έξυπνο χιούμορ και μουσική που ξεσηκώνει. Μια παράσταση που, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αποκαλύπτει την αξία της συλλογικότητας και μιλά για το πόσο σημαντικό είναι το «εγώ» να γίνεται «εμείς» και το πόσο αναγκαίο είναι οι άνθρωποι – ή και οι σούπερ ήρωες -  να προχωρούν στη ζωή ΜΑΖΙ. Το κείμενο είναι της Ματίνας Τσικριτζή, η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός στις κούκλες του Θεάτρου Κούκλες Redicolo και παίζουν ο Γιώργος Γκάλπας και ο Γιάννης Μόμτσιος.

κουκλοθέατροΘεσσαλονίκηΡομπέν των Δασών