Πολιτισμός|04.10.2019 00:31

Δωρεάν παραχώρηση διατηρητέων κτιρίων από τον ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Αναστασία Κουκά

Η διαχείρηση σειράς διατηρητέων κτιρίων του ΟΑΕΔ περνά, για τα επόμενα 99 χρόνια, στον Δήμο Ελευσίνας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν το 2021, οπότε η Ελευσίνα θα είναι, επισήμως, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η δωρεάν παραχώρηση, η πρόταση για την οποία είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιανουάριο, επικυρώθηκε με την σημερινή υπογραφή ειδικής σύμβασης χρησιδανείου από τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΑΕΔ και της Δημοτικής Αρχής αντίστοιχα.

Ανάμεσα στα κτίρια που παραχωρήθηκαν είναι ένα παλαιό διατηρητέο βιομηχανικό κτίριο (πρώην Ελαιουργική) μετά του περιβάλλοντος χώρου, επί της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών ΕΛΕΥΣΙΝΑ IV, 40 κατοικίες, δύο παλαιά διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια (πρώην ΙΡΙΣ) μετά του περιβάλλοντος χώρου τους και μία παλαιά υψικάμινος, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών («ΕΛΕΥΣΙΝΑ V») 40 κατοικιών.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης

«Δηλώνουμε «παρών» στις ανάγκες που  εκδηλώνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, στον μεγάλο αγώνα για τη μείωση της ανεργίας αλλά και σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων. Θέλουμε ο νέος ΟΑΕΔ να είναι συγχρονισμένος και με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου

«Η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική είναι περιοχές στις οποίες υπήρχε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε μέσα από συντονισμένες και από κοινού δράσεις και παροχές, όπως αυτή της ολοκλήρωσης των Εργατικών Κατοικιών, στην ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων που έχει η κοινωνία της πόλης μας» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου

ΟΑΕΔΠολιτιστική πρωτεύουσαΕλευσίνα