Πολιτισμός|25.11.2018 13:48

Κατασχέθηκαν έργα του Banksy

Newsroom

Ο Bansky είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του γκράφιτι στο εξωτερικό. Παράλληλα, είναι πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών. 

Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με επιγράμματα που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με γκραφίτι, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ. Τα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού έργα του έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, κατασχέθηκαν περίπου 58 έργα (πίνακες, φωτογραφίες και μεταξοτυπίες) που συνέλεξε ο πρώην ατζέντης του Banksy, Στιβ Λαζαρίδης, αξίας περίπου 15.000.000 ευρώ, αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Μια γερμανική εταιρεία, η On Entertainment, σε ρόλο μεσάζοντα κάλεσε τον Βέλγο εκθέτη Strokar να εκθέσει τα έργα στη βελγική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι είχε τα δικαιώματα και την άδεια για να εκθέσει τα έργα σε ένα άδειο σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι σαφές υπό ποιες συνθήκες πήρε τα δικαιώματα αυτά ή αν τα έργα ήταν ανασφάλιστα, πρόσθεσε ο ίδιος.

έργα τέχνηςBanksyπίνακες