Πολιτισμός|18.11.2019 11:55

Φτάνουν τα ξωτικά και ο Αϊ Βασίλης στα Τρίκαλα

Newsroom

Από τις Ελευθερές Καβάλας και τη Θάσο, μέχρι το Δοκίμι Αιτωλοακαρνανίας και το Πόρτο Ράφτη. Με τζαζ, μουσική κινηματογράφου, και χορούς από τη Νάουσα, το Κορδελιό, τα Τζουμέρκα. Με θέατρο για παιδιά και μουσική για νέους, με νότες φιλαρμονικών και ωδείων, από το Κιλκίς μέχρι τη Χίο. Με καραγκιόζη, Μέρες Παραμυθιού παρουσιάσεις βιβλίων και πρόταση για υγιεινή διατροφή από μαθητές. 

Ο 9ος Μύλος των Ξωτικών και ο Καρυοθραύστης, διοργανώνουν μια 39ήμερη γιορτή στα Τρίκαλα από τις 29 Νοεμβρίου 2019 μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020. Μια γιορτή για τον κάθε έναν που ζει τη μαγεία των Χριστουγέννων με την αγάπη και το χαμόγελο να δίνουν ελπίδα, χαρά, αισιοδοξία. Οι 111 φετινές χωστές δράσεις εντός του Μύλου, οι παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη, ο φωτισμός του υψηλότερου χριστουγεννιάτικου φυσικού δέντρου της Ελλάδας, τα εγκαίνια του Μύλου την 1η Δεκεμβρίου 2019, είναι το πλήθος των δράσεων που αγκαλιάζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των Τρικάλων.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το γεγονός της χρονιάς για τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία και όλη την κεντρική Ελλάδα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες εθελοντές προσφέρουν το κέφι και την δημιουργικότητά τους για να ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους, ενώ όλη η πόλη ζει και κινείται στο ρυθμό των εκδηλώσεων. Χορευτικά συγκροτήματα, παραστάσεις καραγκιόζη, αναγνώσεις παραμυθιών, χορωδίες, ακροβάτες και ξυλοπόδαροι, συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, μαριονέτες και κουκλοθέατρο με κούκλες σε φυσικό μέγεθος, αλλά και πολλά παιχνίδια, με παρόντα πάντα και παντού τον Αϊ Βασίλη, μέσα Πύργο Ματσόπουλου, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία Βιομηχανικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα. 

Το κτιριακό συγκρότημα, που χτίστηκε το 1884,  με περισσότερα από 3.500 τ.μ. και η γύρω περιοχή των 90 στρ. έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δήμου Τρικκαίων, μετά από δωρεά του αείμνηστου ευεργέτη Ι. Ματσόπουλου.

Μύλος των Ξωτικώνχριστουγεννιάτικες εκδηλώσειςΤρίκαλα