Πολιτισμός|19.11.2019 13:47

Χιλιάδες θεατές στο «Παραμύθι για δύο»

Newsroom

Σχεδόν 20.0000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων της βόρειας Ελλάδας έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν την νέα παραγωγή της Νεανικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, με το έργο Φίλιπ Ρίντλεϊ, «Παραμύθι για δύο», που κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου 2020.

Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ράπτη, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Την δραματουργική επεξεργασία έκανε ο Δημήτρης Κολακίδης, τα σκηνικά η Διδώ Γκόγκου, τα κοστούμια η Κατερίνα Χατζοπούλου, την μουσική ο Γιώργος Δούσος, την κίνηση ο Χάρης Πεχλιβανίδης και παίζουν η Παναγιώτα Μπιμπλή και ο Περικλής Σιούντας, ενώ συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Ελισσάβετ Νικολαΐδου, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μαρία-Ραφαηλία Τσομπανούδη, Αλέξανδρος-Γεώργιος Τωμαδάκης.

Σύμφωνα με την υπόθεση, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο συναντιούνται για πρώτη φορά δύο νέοι, η Σάντρα και ο Κέβιν. Είναι ένας μυστικός χώρος που τον χρησιμοποιούν για να ζωγραφίζουν. Τα κλειδιά τα έχουν μόνο αυτοί και εκείνο το βράδυ συγχρονίστηκαν για πρώτη φορά οι επισκέψεις τους. Μετά το πρώτο ξάφνιασμα αρχίζουν να ζωγραφίζουν και να μιλούν. Καθώς αφηγούνται τις ζωές τους καταλαβαίνουμε ότι είναι παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (ο Κέβιν μεγάλωσε χωρίς πατέρα διότι τους παράτησε και η Σάντρα έχασε τη μητέρα της από καρκίνο).

Ο πατέρας της Σάντρας είχε γενέθλια την μέρα που εκτυλίσσεται η ιστορία και θα αρραβωνιάζονταν την καινούργια του σχέση. Η Σάντρα το έσκασε από το σπίτι γιατί δεν ήθελε να είναι παρούσα στην ανακοίνωση. Ο Κέβιν καταλαβαίνει τη δυσκολία της να το ξεπεράσει και της προτείνει μέσω του θεάτρου να λύσουν το πρόβλημά της. Της λέει ότι θέλει να γράψει ένα έργο και της ζητάει να βάλει την προσωπική της ιστορία για να τον βοηθήσει. Καθώς ξεκινάνε την αφήγηση-αναπαράσταση, έρχονται πιο κοντά μεταξύ θεάτρου και ζωής και οι δύο νέοι ερωτεύονται. 

θεατρική παράστασηΚΘΒΕΜονή Λαζαριστών