Πολιτισμός|22.11.2019 15:42

Βενετία: Τελευταίο Σαββατοκύριακο για την 58η Μπιενάλε

Newsroom

O «Mr. Stigl» αποχαιρετά τη Βενετία. Η έκθεση που παρουσίασαν οι καλλιτέχνες Ζάφος Ξαγοράρης, Εύα Στεφανή και Πάνος Χαραλάμπους, σε επιμέλεια Κατερίνας Τσέλου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη 58η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Βενετίας, ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

Για περισσότερους από έξι μήνες, από τις 11 Μαΐου 2019 όταν η έκθεση άνοιξε για το κοινό, ο Mr. Stigl, αυτός ο φανταστικός ήρωας που δάνεισε το όνομά του στον τίτλο της ελληνικής έκθεσης, μετέφερε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο σε μια ατμοσφαιρική περιπλάνηση από τις μεγάλες αφηγήσεις στις μικρές προσωπικές ιστορίες.

Η ελληνική συμμετοχή στην 58η Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Βενετίας προκάλεσε το ενδιαφέρον του διεθνούς κοινού της σύγχρονης τέχνης προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους ανάγνωσης και ερμηνείας του παρελθόντος.

Ο Mr. Stigl απέδωσε ιδανικά τους διαφορετικούς ήρωες των «λοξών» και παράδοξων ιστοριών με τις οποίες καταπιάστηκαν οι τρεις σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο περιβάλλον που δημιούργησαν, επενδύοντας τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του περιπτέρου με εγκαταστάσεις, εικόνες και ήχους, αναδύθηκαν άγνωστες (ή λιγότερες γνωστές) λεπτομέρειες, υπόγειες ή και αντιφατικές διαδρομές για να ανατρέψουν με παιγνιώδη τρόπο τις επίσημες εκδοχές της Ιστορίας.

ΜπιενάλεΒενετία