Πολιτισμός|04.12.2019 15:28

Οι χαράκτες εμπνέουν...

Newsroom

Δύο αυτόνομους κύκλους εργαστηρίων χαρακτικής για ενήλικες οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Τα εργαστήρια έχουν τίτλο «Με έμπνευση τους χαράκτες του 20ου αιώνα» και θα υλοποιηθούν στις 9, 12 και 16 Δεκεμβρίου και για το 2020 στις 23, 27 και 30 Ιανουαρίου, στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο, στο πλαίσιο της έκθεσης «Έκδοσις ανασυγκροτήσεως: μεταπολεμικές σειρές γραμματοσήμων για την ανάπτυξη».

Με έμπνευση τρεις κορυφαίους Έλληνες χαράκτες, που φιλοτέχνησαν τις σειρές γραμματοσήμων της έκθεσης, και με τη βοήθεια του ζωγράφου και χαράκτη Μάρκου Καμπάνη, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές της χαρακτικής, ενώ στη συνέχεια, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δικά τους απλά έργα.

Α. Durer, ξυλογραφία, 1496
Μάρκος Καμπάνης, λινόλεουμ, 2001

Η έκθεση «Έκδοσις ανασυγκροτήσεως: μεταπολεμικές σειρές γραμματοσήμων για την ανάπτυξη», είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με το Φιλοτελικό και Ταχυδρομικό Μουσείο. Γραμματόσημα Μουσείου και αρχειακά τεκμήρια από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ συνδέονται σε μία περιοδική έκθεση με θέμα τη μεταπολεμική οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την ανάδειξη βασικών παραγωγικών τομέων.

H. Matisse, μονοτυπία, 1914

εργαστήριοέκθεσηΠΙΟΠχαρακτική