Πολιτισμός|30.11.2018 17:05

Το φάντασμα της Μαρίας Κάλλας στοιχειώνει το Παρίσι (vid)

Newsroom

Η Μαρία Κάλλας υπό τη μορφή ενός ρεαλιστικού ολογράμματος εμφανίστηκε στο Παρίσι, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, και πιο συγκεκριμένα στην κατάμεστη αίθουσα Pleyel.

Το ολόγραμμα της διασημότερης λυρικής τραγουδίστριας σχεδιάστηκε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από το αμερικανικό στούντιο Base Hologram και σε συνδυασμό με την ψηφιακή επεξεργασία αυθεντικών εγγραφών, αν και έγιναν κάποιες παρεκκλίσεις σόκαρε όσους είχαν την ευκαιρία να την δουν, αφού θύμιζε απίστευτα τη Μαρία Κάλλας. 

«Έχεις πραγματικά την εντύπωση ότι είναι εδώ. Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά είναι συγκλονιστικό», δηλώνει o Τιερί, ένας 70χρονος που ξέρει απ' έξω όλες τις ηχογραφήσεις της Ελληνίδας ντίβας.

Το ολόγραμμά της εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα λευκό φόρεμα και κατάφερε να μιμηθεί με τεράστια επιτυχία την κίνησή της. «Είναι μαγικό, εκπληκτικό, σε στέλνει...», αναφέρει ο 40χρονος Ολιβιέ. «Την πρώτη φορά που κάνει θεατρική είσοδο στη σκηνή, παίζει την ντίβα, περιμένει ότι όλος ο κόσμος θα είναι όρθιος ουρλιάζοντας, αλλά δεν υπάρχουν παρά λίγα σιγανά χειροκροτήματα, αφού οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν θα παρασυρθούν ή όχι», συμπληρώνει.

To oλόγραμμα της Μαρίας Κάλλας σε σκηνή στο Παρίσι

Ωστόσο, υπήρχαν κι αυτοί που απογοητεύτηκαν από το αποτέλεσμα, αφού δεν βρήκαν ιδιαίτερη ομοιότητα με την «αληθινή». «Εμένα η Κάλλας πάντα με συγκλόνιζε. Και αυτό δεν με συγκλονίζει! Κρίμα!», λέει η Ζανίν. «Η φωνή της απόλυτης ντίβας ήταν μοναδική επειδή μπορούσε να περάσει με άνεση από τις πιο χαμηλές στις πιο ψηλές νότες», εξηγεί.

Η Μαρία Κάλλας επανεφηύρε την όπερα ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο το ιταλικό bel canto και κυρίως βάζοντας την θεατρικότητα στην καρδιά του λυρικού τραγουδιού χάρη στο ταλέντο της τραγωδού.

Εκτός από την Μαρία Κάλλας, το κοινό φέτος θα έχει την ευκαιρία να δει και το ολόγραμμα της Έιμι Γουάινχαουζ, η οποία πέθανε σε ηλικία 27 ετών από κατάχρηση ουσιών. Ο πατέρας της τραγουδίστριας ανακοίνωσε την έναρξη της περιοδείας του ολογράμματος της κόρης του για το 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα που φέρει το όνομα της, «Amy Winehouse Foundation».

Μαρία ΚάλλαςΌπεραΠαρίσι