Πολιτισμός|16.12.2019 10:22

John Frusciante: Ο σούπερ σταρ κιθαρίστας επιστρέφει στους Red Hot Chili Peppers - Μαζί στην Αθήνα

Αναστασία Κουκά

Μια αναπάντεχη έκπληξη φαίνεται πως θα ζήσει το ελληνικό κοινό στην ούτως ή άλλως πολυαναμενόμενη συναυλία που θα δώσουν οι Red Hot Chili Peppers, στις 5 Ιουνίου, στο Markopoulo Park.

Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν πριν από λίγο επανασυνδέονται, μετά από χρόνια, με τον σπουδαίο πρώην κιθαρίστα τους Τζον Φρουσιάντε (John Frusciante) ο οποίος θα τους συνοδεύει πλέον στις εμφανίσεις της περιοδείας τους.                               

Ο διάσημος Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη λαμπρή μουσική ιστορία του σούπερ γκρουπ καθώς έπαιζε μαζί του από τα 18 του χρόνια και συμμετείχε στις ηχογραφήσεις πέντε πολύ επιτυχημένων άλμπουμ του.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων κέρδισε τεράστια αναγνώριση από το διεθνές κοινό και καθιερώθηκε ως ένας από τους δημοφιλέστερους κιθαρίστες της γενιάς του. Παρ’ όλα αυτά, το 1992 αποχώρησε από το συγκρότημα και βίωσε μια πολύ δύσκολη περίοδο παραδομένος στην εξάρτησή του στα ναρκωτικά η οποία λίγο έλειψε να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή.

Αφού ακολούθησε για κάποια χρόνια σόλο καριέρα το 1999 επέστρεψε στους Red Hot Chili Peppers ηχογράφησε μαζί τους το θρυλικό άλμπουμ "Californication" για να αποχωρήσει και πάλι, μια δεκαετία αργότερα, προκειμένου να αφοσιωθεί στα προσωπικά μουσικά του σχέδια.                                       

Η επιστροφή του στην μπάντα μετά τόσα χρόνια και η συμμετοχή του στις συναυλίες της, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει τους απανταχού θαυμαστές του. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών!

John FruscianteRed Hot Chili Peppers