Πολιτισμός|19.12.2019 16:30

Το Κόκκινο Ποτάμι: Εκδήλωση-αφιέρωμα με πολλή συγκίνηση στον Ιανό (vid)

Newsroom

Εκδήλωση αφιερωμένη στο «Κόκκινο Ποτάμι» διοργάνωσε ο ΙΑΝΟS, με αφορμή τη 10η έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του Χάρη Τσιρκινίδη. Το σίριαλ εποχής «Κόκκινο Ποτάμι» που ξεδιπλώνει τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έχει κερδίσει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού, κατακτώντας την κορυφή της τηλεθέασης, κάθε Κυριακή βράδυ στο Open.

Στην εκδήλωση βρέθηκε ο σκηνοθέτης της σειράς Μανούσος Μανουσάκης που είπε για το βιβλίο: «Μου έδωσε ένα παράθυρο σε μια ιστορία που δεν ήξερα και ένιωσα την ανάγκη να τη μοιραστώ να τη συζητήσω με τους θεατές. Και αυτή η συζήτηση βρήκε ανταπόκριση». Εκεί φυσικά ήταν συγκινημένος και ο συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Στέφανος Κυριακίδης, η σεναριογράφος Δώρα Μασκλαβάνου, ο στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Αναστασία Παντούση, ο συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Τατιάνα Παπαμόσχου, η Τάνια Τρύπη και ο Σωτήρης Χατζάκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου και σ' αυτή μίλησαν οι συντελεστές για το σπουδαίο έργο που γίνεται μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αλλά και για τη μεγάλη απήχηση που γνωρίζει η σειρά στο κοινό.

Δείτε όσα έγιναν στην εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Κόκκινο ποτάμιΜανούσος ΜανουσάκηςOpen TVΧάρης Τσιρκινίδης