Πολιτισμός|05.12.2018 16:41

«Studios 2018»: Έργα εννέα απόφοιτων της ΑΣΚΤ στο TAF

Newsroom

To TAF/the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Studios 2018» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου 2019.

Ο εκθεσιακός κύκλος των Studios / Εργαστήρια ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο επιλεγμένα έργα αποφοίτων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας που συνιστούν μέρος της πτυχιακής τους εργασίας. Ο εκθεσιακός αυτός κύκλος προέκυψε ως απάντηση στην τότε έλλειψη εκθεσιακών χώρων και δομών για την προβολή του έργου ανερχόμενων καλλιτεχνών εκτός των πλαισίων του εκπαιδευτικού ιδρύματος, φέρνοντάς το πιο κοντά στο κοινό της πόλης.

Μετά από οχτώ χρόνια σύνθετων οικονομικών και πολιτισμικών ανακατατάξεων που επηρέασαν το καλλιτεχνικό τοπίο και, εν μέρει, αποτυπώθηκαν στον εικαστικό χάρτη της Αθήνας, ο θεσμός των Studios εξελίσσεται, εξακολουθώντας να φωτίζει πτυχές των εικαστικών προβληματικών που αναδύονται στη Σχολή.

Όπως και τα προηγούμενα έτη, η ομαδική έκθεση διαμορφώνει ένα διάλογο μεταξύ έργων που παρήχθησαν μέσα σε ένα δεδομένο ακαδημαϊκό πλαίσιο, χωρίς ωστόσο να επιχειρεί την κριτική αυτού: από την αρχή της λειτουργίας της η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών δεν έπαψε να αποτελεί ένα σημαντικό πυρήνα εικαστικής εκπαίδευσης και παραγωγής στην Ελλάδα.

Στη φετινή έκθεση των Studios παρουσιάζονται δουλειές εννιά αποφοίτων που τυχαίνει να είναι γυναίκες. Τα έργα ξεχώρισαν τόσο για την ερευνητική τους αφετηρία, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν τα εκφραστικά μέσα που επέλεξαν οι δημιουργοί τους. Κάθε έργο συμπυκνώνει την ταυτότητα και κατεύθυνση της καλλιτεχνικής πρακτικής της δημιουργού, ενώ παράλληλα αφήνει ένα σχόλιο ή προβληματισμό για την ίδια την παραγωγή του.

Συμμετέχουν: Ευγενία Βερελή, Αλεξάνδρα Ιωαννίδη, Ιόλη Κατσαρού, Μαρκέλα Κονταράτου, Μαρία Λύμπουρα, Ειρήνη-Φωτεινή Μαρκοστάμου, Κατερίνα Μιντή, Καλλιρρόη Πανάγου, Ηλιάννα Σκουλάκη. Επιμέλεια: Velia Calevi, Χριστίνα Δηλάρη, Νικόλ Λεβέντη

Info

Εγκαίνια: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 29.11.2018 – 06.01.2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00  
Διεύθυνση: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Eίσοδος ελεύθερη - www.theartfoundation.gr

ΑΣΚΤTAFThe Art Foundation