Πολιτισμός|21.02.2020 15:30

Οι ενήλικοι και οι τέχνες στο MOMus

Newsroom

Με ολοκαίνουριο πρόγραμμα, το οποίο θα διευρύνει τις συνδέσεις ανάμεσα στα εικαστικά και ποικίλα άλλα πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης ξεκινάει ο ένατος συνεχόμενος κύκλος συναντήσεων του εργαστηρίου εικαστικών για ενήλικες με τίτλο Adult Art στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) με εναρκτήριες μέρες το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 11:30 και την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 17:30. 

Ο νέος κύκλος θα συνεχίσει την πρακτική των επισκέψεων στα μουσεία που συναποτελούν το MOMus, θα αναζητήσει αναφορές γύρω από το μουσειακό αντικείμενο σε μια παλιές αγαπημένες ταινίες, θα επιδιώξει συνδέσεις των εικαστικών με την αρχιτεκτονική, θα μυήσει του συμμετέχοντες στην τέχνη της performance και θα τους ζητήσει να κρατήσουν τις δικές τους εικαστικές σημειώσεις από μία αστική περιήγηση. 

Οι συναντήσεις του Adult Art παρέχουν θεωρητική γνωριμία με επιλεγμένα έργα των συλλογών του ΜΟΜus, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εικαστικό εργαστήριο πάνω στις έννοιες, τις πρακτικές και το καλλιτεχνικό λεξιλόγιο των επιλεγμένων έργων, συχνά υπό την καθοδήγηση καλεσμένων εικαστικών. Ιστορίες καλλιτεχνών, προβολές έργων από συλλογές και μουσεία, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, αφηγήματα λιγότερο γνωστά, στοιχεία ιστορίας και αισθητικής της τέχνης σε συνδυασμό με απτές καλλιτεχνικές πρακτικές τις οποίες οι συμμετέχοντες βιώνουν στην πράξη, συνθέτουν μία ολιστική γνωριμία με την πορεία της εικαστικής δημιουργίας σε όλα τα διαδοχικά βήματά παραγωγής της.

Κάθε συνάντηση διαρκεί 4 ώρες και υλοποιείται το Σάββατο 11.30-15.30 και είτε την Πέμπτη 17.00-21.00. Συνολικά θα γίνουν 20 διπλές ανά βδομάδα και δύο επιπλέον συναντήσεις αναπλήρωσης. Το κόστος συμμετοχής είναι 130€ και υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση είναι η Χριστίνα Μαβίνη, αρχαιολόγος-μουσειολόγος, ΜΟΜus-ΜΣΤ και ο Χρήστος Κούντουρας, εικαστικός-δημιουργός comics.

Momusεκπαιδευτικό πρόγραμμαεργαστήριο