Πολιτισμός|31.03.2020 09:41

Θεσσαλονίκη: Οι έφηβοι ζωγραφίζουν τον κορονοϊό

Μαρία Ριτζαλέου

Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους όλης της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, απευθύνει ο ιδρυτής της Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, Παντελής Τσάτσης, καλώντας τους να αξιοποιήσουν τον χρόνο που μένουν σπίτι και να ζωγραφίσουν ένα έργο με θέμα τον κορονοϊό. «Τους καλούμε να ψάξουν στους υπολογιστές και στα βιβλία τους, να γνωρίσουν ζωγράφους και έργα τους. Μετά ας βάλουν την φαντασία τους και ας ζωγραφίσουν ένα έργο σε χαρτί, ή σε χαρτόνι, ή σε τελάρο. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι υλικό θέλουν, μπογιές, λάδι, κάρβουνο ή ακόμη να κάνουν κολάζ με σχέδια και φωτογραφίες», εξηγεί στο ethnos.gr, ο Παντελής Τσάτσης.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά σε μορφή pdf μέχρι τις 30 Μαΐου στην διεύθυνση: info@art-thessaloniki.gr και οι νέοι πρέπει να γράψουν το όνομά τους και την ηλικία τους. Στη συνέχεια μια επιτροπή θα επιλέξει τα 50 καλύτερα -αν ωστόσο υπάρχουν περισσότερα ωραία έργα, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί- και αυτά θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο στην Art Thessaloniki Fair που θα γίνει από τις 26 ως τις 29 Νοεμβρίου στους χώρους της Helexpo ΔΕΘ. 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την δημοπρασία των έργων θα διατεθούν για την αγορά αναλώσιμων για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες μέρες ο κ. Τσάτσης θα απευθύνει την ίδια πρόσκληση σε φοιτητές και απόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα κληθούν να αποτυπώσουν το ίδιο θέμα με όποιο εικαστικό μέσο θέλουν.

Διαγωνισμός ζωγραφικήςΚορονοϊόςΠαντελής ΤσάτασηςArt Thessaloniki FairΜένουμε Σπίτι