Εκκλησία|27.04.2020 10:36

Καρπαθίου στο Open: Γιατί η Εκκλησία ενοχλήθηκε από τη συναυλία της Πρωτοψάλτη

Newsroom

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έδωσε μια… «κινητή» συναυλία στους δρόμους της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου και δέχθηκε πλήθος επικρίσεων για την παρουσία της μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ίδια αναφέρθηκε σε αυτή την εμπειρία της λέγοντας «θέλω να ξεκαθαρίσω όταν κατεβήκαμε και περάσαμε την Ηρώδου Αττικού δεν ήταν προγραμματισμένο. Η διαδρομή ήταν προκαθορισμένη, δεν την ήξερε κανείς σχεδόν, εγώ την έμαθα τελευταία στιγμή γιατί δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε γιατί δεν έπρεπε να μαζευτεί κόσμος. Το φορτηγό με την καρότσα κι εμάς επάνω είχε συγκεκριμένη ταχύτητα, δεν σταματούσε πουθενά πέρα από κάποια φανάρια. Όταν ήμασταν στην περιοχή του Κολωνακίου πήρε ο Πρωθυπουργός τον δήμαρχο και τον ρώτησε πώς πάει, πώς είμαστε. Είχαν περάσει ήδη 3,5 ώρες συναυλία. Λέει "γιατί δεν περνάτε από το Μαξίμου να σας χαιρετίσω και να σας ευχαριστήσω κι εγώ" οπότε έκανε αλλαγή πορείας το φορτηγό.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου απάντησε στο Open Tv γιατί η Eκκλησία ενοχλήθηκε από το συμβάν αυτής της συναυλίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός παραβίασε την άσκοπη μετακίνηση», ενώ θεωρεί ότι η Εκκλησία βρέθηκε σε διωγμό ύστερα από το παραπάνω συμβάν και υπογραμμίζει ότι «η ιστορία με τον κορονοϊό είναι βρώμικη». Επίσης, ο Πατέρας σημείωσε «δείχνουν ανοχή στα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι στις εκκλησίες».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕκκλησίαΆλκηστις Πρωτοψάλτη