Εκκλησία|01.05.2020 15:45

Ταμείο Ανακούφισης των πληγέντων από την πανδημία ιδρύει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Μαρίνα Ζιώζιου

Τη σύσταση Ειδικού Ταμείου Ανακούφισης και Αρωγής των πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού εξήγγειλε χθες, μέσω μηνύματός του στο Twitter και βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας τις φοβερές επιπτώσεις και συνέπειες της πανδημίας για όλη την ανθρωπότητα και τονίζοντας ότι κάποιοι συμπολίτες μας έχασαν συγγενείς και φίλους, τις δουλειές τους και την ελπίδα τους, επισήμανε ότι για όλα υπάρχει ο κατάλληλος καιρός για να πραγματοποιηθεί κάθε έργο και η κατάλληλη ευκαιρία.

Τώρα είναι ο καιρός, σύμφωνα με τον κ. Ελπιδοφόρο, για όλους μας να προσφέρουμε, στηρίζοντας ο καθένας με τις δυνάμεις του τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν περισσότερο και βαθύτερα από την πανδημία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κάλεσε όλους τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να συνδράμουν στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει, ανοίγοντας τις καρδιές τους να διπλασιάσουν το ποσό των 500.000 δολαρίων, το οποίο ήδη υπάρχει στο Ειδικό Ταμείο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

«Βοηθήστε με να κάνω περισσότερα» τόνισε, καθώς «όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε και είτε μπορούμε να συνεισφέρουμε 5 ευρώ, είτε 5.000 ευρώ, η γενναιοδωρία μας θα γίνει γνωστή στον Θεό».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο οποίος εμπνεύστηκε τη δημιουργία αυτού του Ταμείου, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η Εκκλησία στη διάρκεια αυτής της μεγάλης δοκιμασίας, πέραν της πνευματικής υποστήριξης και αρωγής των πιστών, έχει και την ευθύνη να στηρίξει οικονομικά και όλους τους πιστούς που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες γιατί αποστολή μας είναι να βοηθούμε καθημερινά όλους τους συνανθρώπους μας.

Εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας ενδέχεται να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του έτους, υπογράμμισε ότι εφάπαξ οικονομικές επιχορηγήσεις ύψους έως 2.5000 δολαρίων θα διατεθούν σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες και χρειάζονται την αρωγή της Εκκλησίας για να αντιμετωπίσουν τις δαπάνες ενοικίων των σπιτιών τους, τις δαπάνες ηλεκτρισμού και ύδρευσης, τις δαπάνες αποπληρωμής στεγαστικών και λοιπών δανείων και φυσικά τις δαπάνες διατροφής, ιατρικής φροντίδας και φροντίδας των τέκνων τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος όρισε τον επίσκοπο Μηδείας Απόστολο ως πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Έγκρισης των αιτήσεων για βοήθεια.

Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Ειδικό Ταμείο μέσω της ιστοσελίδας www.goarch.org/covid19relief, ενώ όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στο Ταμείο μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.goarch.org/covid19/donate.

ΚορονοϊόςΑρχιεπίσκοπος Αμερικής