Εκκλησία|26.10.2018 17:35

Αποκλειστικά στο ethnos.gr: Σε νέα εποχή οι σχέσεις του Τσίπρα με το Άγιο Όρος

Μαρίνα Ζιώζιου

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους του Αγίου Όρους. Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνάντησαν ο εκπρόσωπος της Μονής Μεγίστης Λαύρας Γέροντας Νικόδημος Ιερομόναχος,  Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, Νικόδημος, ηγούμενος της  Μονής Διονυσίου, Αρχιμανδρίτης Πέτρος κ.α.  Στη συνάντηση ήταν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους,  Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, αρμόδιος για θέματα θρησκευμάτων.  

Χρειάστηκαν μία ώρα και ένα τέταρτο για να περάσει στο παρελθόν η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί. Όπως είπαν χαρακτηριστικά οι μοναχοί στον κ. Τσίπρα, «δεν χρειάζεται να σε καλέσουμε στο σπίτι σου». Οι αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Άγιο Όρος την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν. 

Στο επίκεντρο της συζήτητησης βρέθηκαν ζητήματα υποδομών και τα οποία απαιτούν μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για να μπορέσουν να επιλυθούν. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία του Αγίου Όρους για την ορθοδοξία και τον σημαίνοντα ρόλο που έχει. 

Άγιο Όρος