Εκκλησία|02.07.2020 17:39

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μαρίνα Ζιώζιου

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, στο Φανάρι, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στην Πόλη, Bertrand Buchwalter, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Τουρκία και της μετάθεσής του στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συζητήσεώς τους ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για το ενδιαφέρον που επέδειξε για τα ζητήματα της Μητρός Εκκλησίας και της ομογένειας, κατά το διάστημα της θητείας του στην Πόλη, και του ευχήθηκε κάθε καλό για τη συνέχεια.

Επίσης, όπως έγινε σήμερα γνωστό, στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κυρίλλου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης εξελέγη παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν προτάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη, στις 9 Μαρτίου και από τις 17 Μαρτίου, εγκαταστάθηκε στην Ίμβρο και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε η επίσημη τελετή ενθρονίσεώς του για καταλληλότερο χρόνο, καθώς ήταν σημαντικότερη η εφαρμογή όλων των μέτρων προφύλαξης που υποδείκνυαν εκείνη την περίοδο οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές.

Η ενθρόνιση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα χοροστατήσει κατά τον Μ.Εσπερινό που θα τελεστεί, στις 19:00, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, που είναι το χωριό του.

Την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, θα προστεί της Θείας Λειτουργίας, που θα τελεστεί στις 8:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Πατριάρχη.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 25-26 Ιουλίου, ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την επίσκεψή του στο νησί της Τενέδου για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής.

Οικουμενικό Πατριαρχείομητροπολίτης Ίμβρου και ΤενέδουΊμβροςΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος