Εκκλησία|22.07.2020 11:30

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Στις τουρκικές προκλήσεις απαντάμε με προσευχή

Μαρίνα Ζιώζιου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Hρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, με την οποία καλεί τους πολίτες να προσευχηθούν την Παρασκευή 24 Ιουλίου, την ώρα που θα βεβηλώνεται ο Ναός της του Θεού Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Ναός της του Θεού Σοφίας που οικοδομήθηκε με σκοπό την ειρήνη και τη συνάντηση των πιστών ως εκκλησία και υψώθηκε για να μαρτυρά με τη λάμψη του την αξία του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως τονίζει ο ιεράρχης, «γίνεται και πάλι τόπος διχασμού και αντιπαραθέσεων».

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, «στις Τουρκικές προκλήσεις απαντάμε με προσευχή. Στην παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών απαντούμε με προσευχή. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου, από τις 8.30 μ.μ.-00:30 π.μ, τελούμε Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας.

Σας περιμένουμε όλους να υψώσουμε φωνή καρδιακή στον Παντοδύναμο Κύριο της ειρήνης και του ελέους και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Κυρία Θεοτόκο. Σας περιμένουμε όλους να προσευχηθούμε για την Αγιά Σοφιά. Η προσευχή είναι η δική μας ειρηνική επανάσταση!».

ΤουρκίαΑγία ΣοφίατζαμίΜητροπολίτης Γαβριήλ