Εκκλησία|07.01.2019 15:20

Η Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μαρίνα Ζιώζιου

Συνέρχεται από την Τρίτη 8 έως και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr αύριο στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο θα τεθεί το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της νέας Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κάτι που αναμένεται να πράξουν το προσεχές διάστημα και οι άλλοι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα αναγνωρίσουν τη νέα Εκκλησία και ποιοι θα συστρατευτούν με την Εκκλησία της Ρωσίας.

Το σίγουρο είναι ότι από την αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν περιμένουμε κάτι θεαματικό… Ο Μακαριώτατος, όπως όλα δείχνουν, θα παραπέμψει το θέμα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα αποφασίσει και για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος, είναι πιθανό αύριο η Ειδική Επιτροπή που συγκρότησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συνεχίσει τον διάλογο με την κυβέρνηση, υλοποιώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, να ενημερώσει για την πρώτη συνάντηση που είχε λίγο πριν τις γιορτές, καθώς θα υπάρξει και νέα σε λίγες μέρες.

εκκλησία ΟυκρανίαςΔιαρκής Ιερά Σύνοδος