Εκκλησία|08.01.2019 15:52

Επιβεβαίωση του ethnos.gr-Στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας το Ουκρανικό

Μαρίνα Ζιώζιου

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, οι ιεράρχες αποφάσισαν να παραπέμψουν το ζήτημα της αναγνώρισης της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε γράψει από τις 7 Ιανουαρίου το ethnos.gr.

Στην πρώτη Συνεδρία της ΔΙΣ για τον μήνα Ιανουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, αναγνώσθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 119/24.12.2018 Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σχετικό με την εκλογή του Πρώτου Προκαθημένου της νέας Αυτοκεφάλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως και το σχετικό Γράμμα του νέου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Επιφανίου και εκείνο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Επίσης, η ΔΙΣ ενημερώθηκε από τον Αρχιγραμματέα για την πραγματοποιηθείσα καταβολή οικονομικού βοηθήματος 500 ευρώ σε 300 πυρόπληκτες οικογένειες των περιοχών Μάτι, Ραφήνας και Κινέττας.

Τέλος, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του τηλεοπτικού Σταθμού OPEN BEYOND για παραχώρηση χρόνου στο πρόγραμμα του Σταθμού για εκπομπές υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος και να αποστείλει σχετικό προς τούτο έγγραφο, διά του οποίου θα εκφράζονται η αποδοχή της προτάσεως και οι ευχαριστίες της Ιεράς Συνόδου.

Ιερά ΣύνοδοςΟυκρανικό