Εκκλησία|28.02.2022 00:35

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Newsroom

Αργά το βράδυ της Κυριακής, 27 Φεβρουαρίου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας περιέγραψε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του, μετά τη ρωσική εισβολή και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον ουκρανικό λαό. Ακόμα, ο Ζελένσκι παρακάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να εντείνει τις προσευχές του για τον αγώνα των ουκρανών για την προάσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας για την αλληλεγγύη της ορθόδοξης εκκλησίας και τις συνεχείς προσευχές της για την κατάπαυση του πυρός και τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων. Επίσης, συνεχάρη τον Ζελένσκι για το ακμαίο αγωνιστικό φρόνημά του, την έμπνευση και τη στήριξη, τις οποίες προσφέρει στον λαό του, μέσα από τη γενναία στάση του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον πρόεδρο της Ουκρανίας δύναμη και αντοχή, ώστε να επικρατήσει, το συντομότερο δυνατόν, η ειρήνη στη χώρα του.

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΟικουμενικό ΠατριαρχείοΒολοντιμίρ ΖελένσκιΟυκρανίαΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώρα