Εκκλησία|07.02.2019 12:40

Συνάντηση Γαβρόγλου με την Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Μαρίνα Ζιώζιου

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στις 12 Φεβρουαρίου η Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη μελέτη θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συνάντηση θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα, το πρωί στο υπουργείο Παιδείας, και το παρών θα δώσει και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Καϊδατζής.

Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν με τον υπουργό Παιδείας και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους και στη συνέχεια τις προτάσεις της κυβέρνησης θα τις θέσουν στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει εκτάκτως τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην Αθήνα και  αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Παιδείας για τις θέσεις της κυβέρνησης που αφορούν τη Συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία του κλήρου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κώστας ΓαβρόγλουΕιδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου