Εκκλησία|13.02.2019 13:02

«Όχι» των Κληρικών στη νέα συμφωνία Εκκλησίας - Κράτους

Μαρίνα Ζιώζιου

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος απορρίπτει τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, καθώς θεωρεί ότι δεν διασφαλίζεται η μισθοδοσία των κληρικών.

Όπως δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης «εμείς εμμένουμε στην αρχική μας θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία. Δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. 

Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφή της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο και μας βάζουν σε έναν άλλον φορέα;», αναρωτήθηκε.

Φάνηκε σίγουρος ότι η Σύνοδος δεν θα αλλάξει απόφαση και σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

Μάλιστα, ο ΙΣΚΕ καλεί τα μέλη του στην προγραμματισμένη ετήσια  Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21η Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Πέμπτη 28η  Φεβρουαρίου 2019 στον ίδιο τόπο και ώρα 10:00 π.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις δικές του εκκρεμότητες που αφορούν την Εκκλησία της Κρήτης και τις μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

συμφωνία Εκκλησίας-ΚράτουςΙερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος