Προεδρική τιμή προς του Πατριαρχείου από τον Τζο Μπάιντεν
NewsroomΟ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να απονέμει το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» στον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορήθηκε με μεγάλη χαρά και πατρική υπερηφάνεια ότι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής J. Biden απεφάσισε να απονείμη στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» (“Presidential Medal of Freedom”), που είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αμερικής, για να επιβραβεύση την πολυετή υπηρεσία και προσφορά του προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εκεί Ομογένεια και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η σχετική τελετή θα γίνη στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου.
Ο Πατριάρχης επικοινώνησε με τον τιμηθέντα και τον συνεχάρη θερμώς, καθώς και την ευλογημένη οικογένειά του, προσθέτοντας ότι η υψηλή αυτή τιμή αντανακλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ο π. Αλέξανδρος υπήρξε και είναι άξιος κληρικός, και επιδαψιλεύοντάς του την Πατριαρχική ευαρέσκεια και την πατρική του ευχή και ευλογία.
Θρίλερ στην Αττική το βράδυ του Σαββάτου: Τρίτος νεκρός από τις συμπλοκές - Βίντεο ντοκουμέντα
Μαρία Πρωτόπαππα στο ethnos.gr: «Έχω φτάσει στην Ιθάκη μου και έχω τον αγώνα να την κρατήσω»
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
- Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής