Εκκλησία|26.02.2019 17:44

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος κατά Γαβρόγλου

Μαρίνα Ζιώζιου

Με ανακοίνωσή του την Τρίτη, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος «σηκώνει το γάντι» και απαντά στον υπουργό Παιδείας για τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι «ο ΙΣΚΕ εκβιάζει μέσω εκλογών».

Καλεί τον κ. Γαβρόγλου να περπατήσουν δίπλα δίπλα στους χώρους διακονίας τους, «μέσα στην κοινωνία»-όπως λέει-για να διαπιστώσει «ποιος τιμά την κοινωνία και ποιον τιμά η κοινωνία».

Ο ΙΣΚΕ ξεκαθαρίζει πως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ως «κεραυνός εν αιθρία», η συμφωνία κατά τον πρωθυπουργό, το σχέδιο συμφωνίας κατά τον Αρχιεπίσκοπο, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας κατέθεσε και καταθέτει εγγράφως τις διαφωνίες και τις αντιρρήσεις του για τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Κατηγορεί τον κ. Γαβρόγλου ότι το μόνο σχέδιο που κατέθεσε ήταν αυτό που δόθηκε στην ορισθείσα Ειδική Επιτροπή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και το οποίο δεν διαφοροποιείται καθόλου από τις προφορικές αναλύσεις του.

Μάλιστα, ο ΙΣΚΕ τονίζει πως είχε παραδώσει στον υπουργό Παιδείας γραπτά υπομνήματα με τις θέσεις και τις απόψεις του, αλλά ίσως αυτά «να έχουν λησμονηθεί ή χαθεί…».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο υπουργός επικαλείται τις δύο αποφάσεις του ΣτΕ για την ιδιότητά τους κατά το ήμισυ! «Είμαστε θρησκευτικοί λειτουργοί, εξομοιωμένοι (πλάσματι δικαίου) με τους δημοσίους υπαλλήλους» υπογραμμίζουν και αναρωτιούνται: «γιατί αυτήν τη λεπτομέρεια την αποφεύγει ο κ. υπουργός;».

Όσον αφορά στις δηλώσεις περί… εκλογών, ο ΙΣΚΕ διευκρινίζει ότι πρόκειται για δηλώσεις του Αντιπροέδρου και όχι του Εκπροσώπου Τύπου και σημειώνει ότι οι κληρικοί δεν εκβιάζουν κανένα και ποτέ.

«Ας ενημερωθεί σωστά ο υπουργός από ποία ερώτηση δημοσιογράφου προέκυψε η παραπάνω δήλωση και κατόπιν ας αποφανθεί. Δεν συνάδει με την ιδιότητα τους και την αποστολή τους, τις οποίες καθημερινώς, παρά τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, προσπαθούν να υπηρετήσουν με ζήλο και  πίστη στο Θεό και με μεγάλη προθυμία και αγάπη στους ανθρώπους.  Οι κληρικοί καθημερινά ‘’λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν’’» προσθέτει.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κώστας ΓαβρόγλουΙερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος