Εκκλησία|14.03.2019 14:59

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Τόλκα και Κουμουτσάκο

Μαρίνα Ζιώζιου

Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας και ο βουλευτής, Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Ο Αρχιεπίσκοπος και ο υφυπουργός αναφέρθηκαν στο μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο ο κ. Τόλκας χαρακτήρισε παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ εξήρε το έργο της Εκκλησίας και της «Αποστολής» για την πολύτιμη στήριξή της.

«Συζητήσαμε για τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας και τους τομείς που μπορούμε να αναζητήσουμε νέες συνεργασίες για το κρίσιμο ζήτημα του μεταναστευτικού» δήλωσε ο κ. Τόλκας και σημείωσε ότι «ήταν μία σημαντική συνάντηση και σ’ αυτό το πλαίσιο οι καλές σχέσεις μπορούν να προχωρήσουν, ώστε να έχουν αποτελέσματα που θα ευνοούν τους ανθρώπους, τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του υφυπουργού και υπογράμμισε πως «η Εκκλησία πάντοτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει στα προβλήματα της κάθε εποχής και της κάθε κοινωνίας».

Λίγες ώρες μετά ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον κ. Κουμουτσάκο, κατά την οποία ανέπτυξαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ποιότητα στον δημόσιο διάλογο, τονίζοντας πως μόνο αυτή επιτρέπει τη σωστή διαχείριση των προβλημάτων και την επίτευξη σωστών λύσεων.