Εκκλησία|18.03.2019 17:15

Οι τρεις δήμαρχοι που στηρίζουν δικό τους υποψήφιο για τη Μητρόπολη Γλυφάδας

Μαρίνα Ζιώζιου

Με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλου ζητούν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας που συνέρχεται από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου να «εισακουσθεί η πάγκοινη επιθυμία των δημοτών τους»-όπως υποστηρίζουν-και να εκλεγεί νέος μητροπολίτης Γλυφάδας ο νυν πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης, ο π. Αλέξιος Ψωίνος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι τρεις δήμαρχοι, «εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, επανερχόμαστε και υποβάλλουμε παράκληση προς το εκλεκτορικό Σώμα των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος να εισακουσθεί η πάγκοινη επιθυμία για ανάδειξη στη θέση του νέου Μητροπολίτη, του μέχρι σήμερα πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου.

Η κατά γενική ομολογία πολυετής δραστήρια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική και διοικητική παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολή μας θεωρούμε ότι αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Τοπικής Εκκλησίας αλλά και για την αγαστή συνεργασία μας.

Ευελπιστούμε ότι οι εκλέκτορες Μητροπολίτες θα λάβουν υπόψη τους την πανθομολογούμενη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε και σε προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και θα αναδείξουν τον ιδανικότερο και καταλληλότερο νέο Μητροπολίτη, σύμφωνα και με το αλάνθαστο κριτήριο του λαού μας», καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση. 

Δείτε τι είχε γράψει πρόσφατα το «Έθνος» σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα εδώ

Μητρόπολη ΓλυφάδαςΙερά Σύνοδοςυποψήφιος