Εκκλησία|27.03.2019 16:19

Συνάντηση Μουζάλα - Ιερώνυμου με «φόντο» το Προσφυγικό

Μαρίνα Ζιώζιου

Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας ότι αισθάνεται «βαθύτατα δεμένος με την προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου και τη θετική συνεισφορά της Εκκλησίας στις δυσκολίες που πέρασε ο λαός, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

Επίσης, κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τη Σχολή Καλών Τεχνών, την Ένωση Ελλήνων Φιλοσόφων και το Τμήμα Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη διαφορετικότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουζάλα για την επίσκεψη και την πρόσκληση, αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν τα προηγούμενα χρόνια για το Προσφυγικό, χαρακτηρίζοντάς τη γόνιμη.

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας σημειώνοντας πως είναι «μεγάλο και σπουδαίο», ενώ τόνισε ότι «με τη βοήθεια όλων των ευρωβουλευτών και την άριστη συνεργασία με την Εκκλησία επιθυμούμε να πολλαπλασιαστεί το φιλανθρωπικό έργο και να χρηματοδοτηθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Αρχιεπίσκοπος ΑθηνώνΜανώλης ΚεφαλογιάννηςΓιάννης Μουζάλας