Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να τελεί βαφτίσεις παιδιών ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών ο Ελπιδοφόρος
NewsroomΔηλώσεις έκανε, σχετικά με τις βαφτίσεις παιδιών ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Ο ίδιος, μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Θεσσαλονίκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαφωνεί με την θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος, τονίζοντας ότι, «και έχουμε διαφορετική εκκλησιαστική Αρχή. Η δική μου θέση δεν είναι σωστό να εκφραστεί αυτή τη στιγμή εφόσον ήδη, στην Ελλάδα, η Εκκλησία της Ελλάδος και η τοπική, εκκλησιαστική Αρχή, έχει αποφανθεί», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
«Η εγκάρδια σχέση της ομογένειας με το Άγιο Όρος δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στης ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Επιστασία, κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, με την οποία ενημέρωνε ότι, δεν είχε επίσημη υποδοχή εκεί – γεγονός που, πολλοί συνέδεσαν με την απόφασή του να βαφτίσει τα παιδιά ενός γκέι ζευγαριού, το περασμένο καλοκαίρι. «Ως προσκυνητές, στο Άγιο Όρος, γίναμε δεκτοί επίσημα, πολύ εγκάρδια, κατά το αγιορείτικο τυπικό από πέντε αγιορείτικες μονές χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι, η σχέση της ομογένειας με το Άγιο Όρος είναι πολύ στενή, πολύ εγκάρδια, και δεν υπάρχει λόγος να διαταραχθεί», υπογράμμισε.
- Πετράλωνα: «Μόνο 1 στις 10 άδειες ελέγχεται» - Οι μηχανικοί του Δημοσίου καταγγέλλουν διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών
- Αντιπυρική περίοδος: 245 Ευρωπαίοι πυροσβέστες στην Ελλάδα
- Πολυκατοικίες: Οροφοδιαμερίσματα... στα δύο και ασυνέπεια τέλος - Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο
- Το νέο «ξεκαθάρισμα» Μητσοτάκη για τον χρόνο των εκλογών, τα βέλη σε Τσίπρα και η... αναπόφευκτη διαγραφή Σαμαρά