Εκκλησία|24.01.2024 09:37

Μητροπολίτης Λαρίσης: Τι είπε για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Newsroom

Στην βάπτιση των παιδιών που θα υιοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια εφόσον περάσει το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

Εξήγησε ότι ζήτησε να τεθεί υπόψιν της συνοδικής επιτροπής δογματικών και νομοκανονικών ζητημάτων το θέμα της βάπτισης και εάν η επιτροπή αποφασίσει ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να βαπτίζονται θα πρέπει να είναι σαφείς οι όροι και οι προϋποθέσεις. «Έχουμε πολλές φορές θέματα που υποβιβάζουν το μυστήριο σε απλή κοινωνική εκδήλωση».

«Να αποφύγουμε την όποια αναγνώριση ομοφυλοφιλικής συζυγίας»

Ο μητροπολίτης ερωτήθηκε εάν θα μπορούσε να βαπτιστεί στην Ελλάδα ένα παιδί που υιοθετήθηκε από ομόφυλο ζευγάρι στο εξωτερικό. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ζευγάρι ομοφυλόφιλων να έρθουν ως γονείς και να υπογράψουν στη βάπτιση. Εάν αλλάξει το δίκαιο, εμείς θέλουμε να αποφύγουμε την όποια έστω και έμμεση αναγνώριση ομοφυλοφιλικής συζυγίας», είπε.

Τι είπε για την αντίδραση της Εκκλησίας

Σημείωσε επίσης ότι «έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δυναμικές κινητοποιήσεις τύπου συλλαλητηρίων αποτυγχάνουν σε όλους τους τομείς διότι προκαλούν μόνο εκνευρισμό σε άλλους που δυσκολεύονται και δεν έχουν τα αποτελέσματα τα οποία επιδιώκονται. Το σύστημα έχει οργανωθεί έτσι ώστε να αντέχει σε όλα αυτά, άρα είναι μάταιη η χρήση των διαδηλώσεων».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε πρώτα τον κόσμο μας για τα δικά μας επιχειρήματα σε μια μορφή εντατικής κατήχησης», πρόσθεσε.

ειδήσεις τώρανομοσχέδιοβάπτισηομόφυλα ζευγάριαΙερά Σύνοδοςγάμος ομόφυλωνΜητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου