Εκκλησία|11.04.2019 14:03

Στον Ιερώνυμο ο βουλευτής της ΝΔ Χαρακόπουλος

Μαρίνα Ζιώζιου

Την πόρτα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου πέρασε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και να συζητήσουν για το δημογραφικό ζήτημα.  

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση αυτή και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της βουλής για το δημογραφικό

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το δημογραφικό ταλανίζει την πατρίδα μας και πολλές ακόμη χώρες, σημειώνοντας ότι «η αιτία έχει επισημανθεί από πολλούς φορείς και από την Εκκλησία ιδιαίτερα».

Όπως υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, «είναι η κρίση της οικογένειας, η υπονόμευση των χριστιανικών θεσμών και της διδασκαλίας της Εκκλησίας και είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα θα αντιμετωπιστεί γι’ αυτό και χρειάζεται αγώνας. Σοβαρή αιτία του προβλήματος είναι η οικονομική αδυναμία να στηριχτούν οι νέοι και να δημιουργήσουν οικογένειες», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεωργία Γεννιά, ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, και ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, κ. Μοχάμεντ Μιρ Αλράισι.

Μάξιμος ΧαρακόπουλοςΙερώνυμος