Εκκλησία|11.11.2018 10:48

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο Μάρκος Μπόλαρης

Μαρίνα Ζιώζιου

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα χθες το βράδυ.

Ο κ. Μπόλαρης προσκύνησε τον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά, το Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή και την Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ενώ είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ενημερώθηκε για τα προγραμματιζόμενα έργα στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, την ανακαίνιση στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ καθώς και της Μονής του Τιμίου Σταυρού.

Όπως είχε αποκαλύψει το «Έθνος», σύµφωνα µε την επιστημονικά υπεύθυνη του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυµα, την καθηγήτρια του ΕΜΠ και πρόεδρο της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας Τώνια Μοροπούλου, η οµάδα της έχει ήδη ετοιµάσει και καταθέσει µελέτη για την ολοκληρωτική παρέµβαση αποκατάστασης στο Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως στην «Αγία Γη».

Ο σηµαντικότερος λατρευτικός χώρος παγκοσµίως είναι απαραίτητο να δεχθεί τις ευεργετικές και εξειδικευµένες παρεµβάσεις προκειµένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη µακροηµέρευσή του.

Ο Μακαριώτατος απένειμε στον υφυπουργό Εξωτερικών την τιμητική διάκριση του Ανωτάτου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, ως ένα ελάχιστο δείγμα επιβράβευσής του για το έντονο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια και την έμπρακτη συμπαράστασή του για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο κ. Μπόλαρης πρόσφερε στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ένα ασημένιο δίσκο, αντίγραφο από τα εκθέματα του Εθνικού Μουσείου Αθηνών.

Πατριαρχείο ΙεροσολύμωνΜάρκος Μπόλαρης