Εκκλησία|29.05.2019 15:06

Ιεροσόλυμα: Συνεχίζονται οι εργασίες στον Πανάγιο Τάφο

Μαρίνα Ζιώζιου

Την ολοκλήρωση των εργασιών στο Ιερό Κουβούκλιο και τη Ροτόντα πέριξ του Παναγίου Τάφου προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν, τη Δευτέρα 27 Μαΐου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος με τους εκπροσώπους των άλλων δύο θρησκευτικών Κοινοτήτων, του Τάγματος των Φραγκισκανών και των Αρμενίων.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη δύο χρόνια μετά τις αρχικές εργασίες που έγιναν στο Ιερό Κουβούκλιο με την τεχνική επιμέλεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, που έλαβε χώρα στο μοναστήρι των Φραγκισκανών, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έκανε λόγο για επιβεβαίωση της πρωτοβουλίας που είχε ληφθεί πριν από μερικά χρόνια για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

«Το απόγευμα της Δευτέρας, 14ης/27ης Μαΐου 2019, έλαβε χώραν συνάντησις εις μοναστήριον των Φραγκισκανών, της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ Θεοφίλου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, μετά των Φραγκισκανών, Κουστωδού π. Φραγκίσκου Πατόν, του π. Ντομπρομίρο, του π. Δαυΐδ και μετά του Αρμενίου Πατριάρχου Μακαριωτάτου κ. Νουρχάν, του π. Σαμουήλ ηγουμένου των Αρμενίων εις τον Ναόν της Αναστάσεως και του π. Γκουριόν διά την υπογραφήν συμφωνίας προς ολοκλήρωσιν των εργασιών συντηρήσεως και αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου και της Ροτόντας μετά την προ διετίας γενομένην συντήρησιν και αναστήλωσιν του Ιερού Κουβουκλίου τη τεχνική επιμελεία του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου».

Πατριάρχης Ιεροσολύμων ΘεόφιλοςΠατριαρχείο Ιεροσολύμων