Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Χαλκιδική: «Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών»
Μαρίνα ΖιώζιουΧαλκιδική: Τα θερμά του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων» επεσήμανε ο Μακαριώτατος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους τους.
Τόνισε δε πως τα φυσικά αυτά φαινόμενα έχουν πνευματικά και ηθικά αίτια και η ανθρώπινη συμπεριφορά προκαλεί την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας και εντέλει την κλιματική αλλαγή.
Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε με αφορμή το τραγικό περιστατικό ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς ο άνθρωπος είναι «οικονόμος», και όχι κάτοχος της δημιουργίας, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα που έχουμε να παραδώσουμε τα φυσικά αγαθά που μας εμπιστεύθηκε ο Δημιουργός και στις επόμενες γενεές.
- Ποιοι σκοτώνουν την πανίδα στον Γράμμο και την Δαδιά;
- Ο σκελετός του Ντ’Αρτανιάν: Η σφαίρα, το νόμισμα και το DNA φωτίζουν το μυστήριο του Μάαστριχτ
- Γιατί οι ΗΠΑ (νομίζουν) ότι κερδίζουν τις μάχες αλλά τελικά χάνουν τον πόλεμο
- Απάτες στον ΕΦΚΑ: Ο «αόρατος διαχειριστής» του ενός εκατομμυρίου - Πώς δρούσε με τις έξι εταιρείες-φαντάσματα