Εκκλησία|17.07.2019 11:56

Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Μαρίνα Ζιώζιου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε χθες, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, επίσημη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στο Προεδρικό Γραφείο, γνωστό ως Οβάλ Γραφείο, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον. 

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να υποστηρίξει τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίξει ασφαλώς και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Μητέρα μας Εκκλησία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν πραγματοποιηθεί η χθεσινή συνάντηση είχε προηγηθεί στις 9 Ιουλίου 2019 συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με την ευκαιρία της ενθρονίσεως του.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη διάσκεψη για τις θρησκευτικές ελευθερίες που διοργανώνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και θρησκευτικών ηγετών απ’ όλο τον κόσμο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο υπουργός Υγείας, Αλεξ Αζάρ και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Αμερικανό πρόεδρο σχολίασε μέσω Twitter και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κάνοντας λόγο για μια πολύ σημαντική εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, θα έχει σήμερα συνάντηση στην Ουάσινγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

T
Αρχιεπίσκοπος ΑμερικήςΤζέφρι ΠάιατΝτόναλντ ΤραμπΟικουμενικό Πατριαρχείο