Εκκλησία|01.10.2019 12:58

Αποκλειστικό: Η Ιερά Κοινότητα αναγνωρίζει την προσφορά Δήμτσα στη διοίκηση του Αγίου Όρους

Μαρίνα Ζιώζιου

Με ένα εξόχως συγκινητικό γράμμα που υπογράφουν όλοι οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους ολοκληρώνεται και επίσημα η θητεία του απερχόμενου πολιτικού διοικητή στο Περιβόλι της Παναγίας, Κωστή Δήμτσα.

Πρόκειται για μια κίνηση που -ομολογουμένως- οι αγιορείτες μοναχοί δεν μας έχουν συνηθίσει, αλλά καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική σχέση που είχαν με τον κ. Δήμτσα, ενώ στο πρόσωπό του αναγνωρίζουν και το πολύτιμο έργο που άφησε πίσω του στον ένα χρόνο που ήταν στο τιμόνι του πολιτικού διοικητή στην Αθωνική Πολιτεία.

«Επιθυμούμε όπως εκφράσωμεν, ως Ιερά Κοινότης εκ μέρους των Αγιορειτών πατέρων, τας θερμάς ευχαριστίας πάντων υμών δια την πολύτιμον προσφοράν σας εις τον Ιερόν ημών Τόπον, κατά την θητείαν Υμών ως διοικητού του Αγίου Όρους» αναφέρουν στο γράμμα τους οι Αγιορείτες πατέρες.

Σε άλλο σημείο μνημονεύουν την πολύτιμη συμβολή του κ. Δήμτσα στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά το Άγιο Όρος, καθώς και την επιτυχή του προσπάθεια στην αναδιοργάνωση και στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών στον Αθω.

Γράφουν χαρακτηριστικά: «Μνημονεύομεν την τελευταίαν ρύθμισιν του υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, εις την οποίαν η συμβολή σας υπήρξε καθοριστική, δια την χρηματοδότησιν του πολύ σημαντικού δια τον Τόπον έργου υποδομής της βελτιώσεως οδού Δάφνης – Καρυών, έργον το οποίο θα απήτει δεκαετίας δια την χρηματοδότησιν του εκ του Ιεροκοινοτικού Ταμείου, την επιτυχή προσπάθειαν αναδιοργανώσεως και στελεχώσεως των Δημόσιων Υπηρεσιών του Αγίου Όρους, την ακούραστον παρουσίαν σας εις απάσας τας Ιεράς Μονάς ως φίλου και συναντιλήπτορός των, και πλείστα έτερα τα οποία ο Κύριος ημών και η Έφορος του Αγίου Όρους Κυρία Θεοτόκος γνωρίζουν κάλλιον ημών».

Τέλος, η Αθωνική Πολιτεία υπενθυμίζει στον κ. Δήμτσα ότι «θα είστε πάντοτε ευπρόσδεκτος εις το Περιβόλι της Παναγίας μας μετά πολλής χαράς».

Κωνσταντίνος ΔήμτσαςΆγιο Όροςπολιτικός διοικητής