Άγιον Όρος: Στις Καρυές ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Ρωμανός ΚοντογιαννίδηςΠαραταγμένοι σε σχήμα ενός μεγάλου «Γ», στην πλατεία της Καρυών, της διοικητικής πρωτευούσης της Αθωνικής Πολιτείας, ηγούμενοι όλων των μονών και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, με κορυφαίο τον Πρωτεπιστάτη Συμεών τον Διονυσιάτη, υποδέχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Χαμογελαστός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αγκάλιασε και ασπάστηκε όλους τους επικεφαλής της Αθωνικής Πολιτείας. Αφού ενεδύθηκε τα κόκκινα άμφια του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ξεκίνησαν όλοι μαζί με πομπή, υπό τους ήχους ψαλμωδιών, προς το Πρωτάτο, τον ναό των Καρυών, όπου τελέστηκε δοξολογία.
Αγιοκατάταξη τεσσάρων Αγειοριτών
Την αγιοκατάταξη στα μητρώα της Ορθοδόξου Εκκλησίας τεσσάρων κεκοιμημένων Αγειοριτών πατέρων ανακοίνωσε, συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Πρόκειται για τους Δανιήλ τον Σμυρναίο, Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Εφραίμ τον Κουτανακιώτη, το ήθος των οποίων εξήρε κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. "Άνευ του Αγειορίτικου μοναχισμού η Μητέρα Εκκλησία θα ήταν φτωχοτέρα στην εμπειρία της κατά Χριστόν βιοτής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρθολομαίος.
Κατόπιν και μετά από ένα λιτό γεύμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατευθύνθηκε προς την Κουτλουμουσιανή σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος. Τη Δευτέρα, τρίτη μέρα παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.
- Τι συμβαίνει στα Στενά του Ορμούζ: Οι 94 ημέρες της απόλυτης παράλυσης και τα επόμενα βήματα
- Οι ανεξάρτητοι «αξιωματική αντιπολίτευση»: Οι νέες ισορροπίες στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
- Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Νάσος Αθανασίου σε ηλικία 75 ετών
- Από διανομέας έγινε εκατομμυριούχος: Ο τυχερός του λόττο που δεν ξέχασε ποτέ τους συναδέλφους του