Εκκλησία|07.11.2019 18:35

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος-Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία

Newsroom

Εκοιμήθη την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, ο μητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος, σε ηλικία 84 ετών. Ο κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης γεννήθηκε στην Άρτα το 1935. Αποφοίτησε από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960. Μετεκπαιδεύθηκε στη Γαλλία και στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε διδάκτορας και υφηγητής της Θεολογίας σε Στρασβούργο και Αθήνα.

Χειροτονήθηκε διάκονος το 1960 και πρεσβύτερος το 1970. Το 1976 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Γαρδικίου και διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση την οποία διατήρησε έως το έτος 1999. Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το 1978. Στις 5 Μαρτίου 2019 με επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία του μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η υποδοχή του λειψάνου του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, στις 20:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ευαγγελιστρίας» Περιστερίου. Θα τελεσθεί τρισάγιο και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει ο μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης.

Εκκλησία της Ελλάδοςεκδημίαμητροπολίτης πρώην Περιστερίου Χρυσόστομος