Εκκλησία|20.11.2019 14:22

Φώφη Γεννηματά: «Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα»

Μαρίνα Ζιώζιου

Την απόφαση της Μητρόπολης Ηλείας να φιλοξενήσει οικογένειες αιτούντων άσυλο από τα νησιά σε Μοναστήρι σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Η Μητρόπολη Ηλείας δίνει φωτεινό παράδειγμα και μας γεμίζει περηφάνια και ελπίδα. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται αγάπη και σχολείο» ανάφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «η ελληνική κοινωνία αναζητά θετικά πρότυπα και λύσεις. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια».

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οι πρόσφυγες- στην πλειονότητά τους ήταν γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία- δεν θέλησαν να μείνουν στην Ιερά Μονή Πορετσού που βρίσκεται στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στη Φοιτητική και Μαθητική Εστία της Αγίας Φιλοθέης στον Πύργο, φιλοξενούνται από χθες 17 οικογένειες και γυναικόπαιδα που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα χαρτιά.

προσφυγικόΜητρόπολη ΗλείαςΦώφη Γεννηματά