Εκκλησία|14.11.2019 19:35

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου στη Μονή Βατοπεδίου για να διδάξει μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους

Μαρίνα Ζιώζιου

Την Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, προκειμένου να συμμετάσχει ως διδάσκων σε μαθήματα προς μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς υποτρόφους. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Προχωρημένων Σπουδών στην Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή και Θεολογία «Ευγένιος Βούλγαρις», που συστήνει το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» με την έμπνευση του ηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ.

Έτσι, οι κάτοχοι πτυχίων θεολογίας, οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν σε ανώτατο επίπεδο τις θεολογικές τους σπουδές, έρχονται σε επαφή και με τη «ζωντανή» θεολογική παράδοση του Αγίου Όρους.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, παρακολουθούν μαθήματα από αναγνωρισμένους δασκάλους της Θεολογίας και της πνευματικής ζωής και συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Ιεράς Μονής. Το όλο εγχείρημα έχει λάβει το συμβολικό όνομα του πρώτου σχολάρχη της Αθωνιάδος Σχολής «Ευγένιος Βούλγαρις».

Ένας από τους καθηγητές του Προγράμματος είναι και ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Ο ιεράρχης δίδαξε περίπου δέκα ώρες και το κεντρικό θέμα των παραδόσεών του ήταν: «Ταυτότητα εμπειριών και θεολογίας των Προφητών, Αποστόλων και Πατέρων μέχρι σήμερα». Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην Ιερά Μονή, ο κ. Ιερόθεος μίλησε και σε σύναξη των μοναχών και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Εξαιρετική πρωτοβουλία από τον ηγούμενο Εφραίμ.

Άγιον ΌροςΜονή ΒατοπεδίουΜητροπολίτης Ναυπάκτου