Εκκλησία|17.01.2020 18:51

Τετ α τετ Βαρθολομαίου-Σάμιουελ Μπράουνμπακ στο Φανάρι

Μαρίνα Ζιώζιου

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2020, ο πρέσβης Σάμιουελ Μπράουνμπακ, επικεφαλής της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας. 

Ο κ. Μπράουνμπακ, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ι.Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Ι.Θεολογική Σχολή, συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην Έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την Ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τη σειρά του αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική, κατά τον ερχόμενο Μάιο, και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τράμπ.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως παρέστησαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη, μαζί με συνεργάτες του πρέσβη και του Γ. Προξενείου, ενώ από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο Πατριαρχικός διάκονος Ιάκωβος και ο Άρχων Διδάσκαλος του Γένους Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε και με τον πρέσβη του Καναδά στην Άγκυρα, Jamal Khokhar. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά. Τον πρέσβη συνόδευε ο γενικός πρόξενος του Καναδά στην Πόλη, Brahim Achtoutal.

Θεολογική Σχολή της ΧάλκηςΦανάριΟικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΣάμιουελ Μπράουνμπακ